8 December 2016
 Posted by Laura Perian

Trucuri pentru machiajul de sarbatori

ATELIER BOYNARD 2015Atmosfera de Craciun impune un alt stil de make-up, iar aici nu ma refer la alta tehnica. Faptul ca se modifica paleta cromatica deja intervin multe de zis cum aceasta trebuie adaptata tinand cont de  lumina, de tinuta, de noile trasaturi (tot in spirit de sarbatoare poate va modificati si culoarea parului) de mediu (poate ganditi un gratar in aer liber sau iluminatul va fi exclusiv de la instalatia bradului sau a lumanarilor). Sunt multe variabile ce pot conditiona stilul de makeup.

adjustable-make-up-palette-open-45430-jpeg-hrCel mai simplu este sa aveti o paleta de farduri completa ce va da libertatea sa aplicati orice nuanta dorita in conformitate cu cele enuntate mai sus. Evident, ca sunt si anumite rigori referitoare la pesistenta machiajului, iar despre acestea va voi vorbi mai departe.

Adaptat sezonului, machiajul poate fi unul festiv cu o tusa mai sparkling.

Personal prefer sa evidentiez linia ochilor pentru ca doar asa nu am stress-ul retusul machiajului, iar daca accidental, rujul nude care insoteste acest tip de makeup, se transfera sau se mai sterge, schimbarea nu atat se drastica fata de situatia cand purtati un ruj foarte puternic. Ce-i drept in trend se inscriu ambele variante de ruj, dar niciodata rujul definit sa nu completeze un machiaj puternic la ochi, nu de alta dar bradul de Craciun nu ar suporta concurenta.

Dar cum anume sa facem ca aceste farduri sa persiste?

 

ATELIER BOYNARD 2015Dupa ce ati uniformizat tenul, aplicati pe pleopele mobile un primer special de ochi. Acesta se aplica cu ajutorul degetelor prin tapotare si usoara stergere. Ce rol are acest primer? Se poate deduce si din context: ca reda persistenta fardurilor. Insa, mai mult decat atat, fardurile se aplica mai usor prin aderenta perfecta pe care o castiga prin prezenta primerului. In plus nuantele de fard sunt mai flashy. Capata mai multa intensitate si se difuzeaza mai usor. Folosit pentru ocazii, acolo unde machiajul trebuie sa reziste impecabil o lunga perioda de timp, se justifica folosirea acestuia, insa “day by day”, personal, m-as limita doar la pudra pentru fixat inclusiv zona pleopelor ca pelicula de persistenta (limitata ce-i drept).

glamour-make-up-palette-open-b-45485-jpeg-hrOdata aplicat primer-ul se trece la fardarea pleoapelor. Pentru un efect spectaculos de intensitate, precizie sau tuse grafice aveti nevoie invariabil de un kit minum de pensule. Cu pensula de blending, ce trebuie sa fie mai fluffy in varf se marcheaza pliul pleoapelor (banana). De altfel este primul efect cu care se incepe machiajul ochilor. Acolo se aplica o nuanta medie ca intensitate: un taupe, soft orange, peachy, warm pink etc. Cu o pensula plata se aplica fardul cu intensitatea cea mai mare pe zona exterioara a pleoapelor: ori maro inchis, gri mat sau chiar negru. In unghiul intern se aplica nuanta cea mai deschisa pentru a marca zona de luminozitate a pleoapelor. Apoi, cu o pensula de liner sau taiata in diagonala (dar care sa poata trasa cat mai precis) se marcheaza conturul ochilor cu liner sau creion negru ce ulterior a fost fixat cu fard negru. Cu un ondulator de gene se onduleza si apoi se definesc genele cu mascara, preferabil waterproof.

ph0674_2-jewel-effects-sparkleDaca doriti un efect de glitter preferabil sa-l inserati inainte de etapa de mascara.

In cazul in care particulele de glitter v-au cazut pe pometi le puteti lua cu usurinta daca folositi un scotch adeziv.

Paleta mea preferanta pentru acest sezon este cea de la Marionnaud editia speciala de Christmas. Contine o varietate foarte mare de nuante, atat mate (utile pentru a crea structura machiajului) cat si metalizate.

 

In completarea acestui look puteti miza pe tuse neutre de blush si ruj, asociat cu un highlight pe partea de deasupra pometilor, unghiul intern al ochilor, foarte vag pe varful nasului si pe arcul lui Cupidon.

Sper ca a fost util aces material si va mai astept pe site-ul meu sa descoperiti si alte materiale.