31 July 2016
 Posted by Dana Argesan

Cel putin 3 motive pentru a folosi gloss-ul Make-up Studio

Zilele acestea am facut o descoperire de care sunt foarte mandra!:) In timp ce faceam training-ul cu cei mai talentati makeup artisti de la parfumeriile Marioannaud m-am imprietenit foarte bine cu produsele brand-ului profesional de makeup Make-up Studio.
Acest brand are in colectia vasta si completa de produse, un gloss foarte util. Nu este sticky, ci are calitatea unui gel. Atentie! Nu este un gloss conventional ce il folositi pe buze. Evident ca are si aceasta menire, insa celelate efecte colaterale ce pot fi obtinute gratie acestuia determina dependenta mea fata de acest produs.

Acest “2-Way Gel” este foarte versatil: in functie de efectul dorit se dozeaza fie cu pensula, cu buretelul sau, prin tapotare, cu degetele.

#glossy makeup

Dupa cum probabil ati observat, unul din marile trend-uri din acest sezon este “glossy makeup”. Acest  efect poate fi obtinut fie pe fundalul unui machiaj conturat, fie pe o varianta foarte naturala prin aplicarea cu ajutorul degetelor pe zona de desupra pometilor sau, pentru un efect mai definit, cu ajutorul buretelului. Avand o textura lejera nu oxideaza machiajul, drept consecinta nu lasa pete prin gestul de aplicare. Dar cand anume il aplicati? Este fix ultimul gest ce trebuie facut pentru finisarea machiajului. Dupa ce ati fixat texturile cu pudra translucida pulbere veniti cu acest gloss pentru a sublinia volumul pometilor si, in egala masura, confera un efect de flawless al fondului de ten pentru ca contracareaza cu efectul ultraopac al pudrei.  Daca totusi pe zona respectiva sunt inperfectiuni acestea trebuiesc bine camuflate in prealabil. Insa daca aceste imperfectiuni sunt cu diferente de textura (zona descuamata) sau reliefari ale tenului (comedoane proeminente) trebuie evitat acest efect glossy pentru ca le evidentiaza si mai mult.

#glossy brows

Un alt efect minunat pe care il puteti obtine cu acest gloss este sa-l aplicati pe suprafata sprancenelor dupa ce le-ati definit. Capteaza atat de frumos lumina si o reflcta in acelasi timp, incat creaza aceea trasparenta naturala a sprancenelor de care eu sunt cucerita, si mai ales ca si aceasta tusa a machiajului se inscrie in trandurile de makeup pentru acest sezon.

#glossy eyes

Pentru pleoape, de asemenea, puteti sa-l folositi fie direct fara machiaj si puteti completa cu o mascara waterproof. Iar accentul in acest caz va fi exclusiv pe genele bine definite si chiar exagerat subliniate, iar pe un plan secund se va distinge efectul gloss-ului ca reflexie surprinsa printre firele de gene. Fie, daca doriti un efect asumat de pleoape glossy, aplicati doar acest produs fara a mai defini genele. O alta varianta, la fel de spectaculoasa, este sa aplicati gloss peste machiajul ochilor. In acest caz trebuie sa faceti foarte des retusuri.
Tot peste machiajul ochilor puteti aplica un contur din gloss peste conturul  trasat in negru si cu ajutorul unei pensule fine aplicati pigment pulbere in orice culoare doriti. Priza este garantata cat si intensitatea pigmentului. Nu uitati ca pigmentii au nevoie de un suport aderent, sub forma de creion, fard gras sau gloss; altfel nu adera usor.

Acest gloss va ajuta sa jonglati cum vreti cu pigmentii, chiar si pe suprafata buzelor.

Sper ca lista mea de argumente sa va convinga cat de indispensabil este un astfel de produs, nu numai in trusa unui make-up artist, dar si in trusa personala, mai ales daca va incanta trendurile actuale de make-up.