2 September 2016
 Posted by Dana Argesan

De ce ar trebui sa folosesti protectie solara pe tot timpul anului?

Articolele cu referire la produsele de protecrie solara, din pacate, devin foarte populare pe perioada verii, cand lumea se inghesuie sa mearga la plaja si, implicit, are nevoie si de protectie solara.
Cumva inteleg acesta abordare, insa nu in totalitate. Convinsa fiind ca stratul de ozon care filtreaza razele ultraviolete, nu numai ca se subtiaza dar mai are goluri, acest filtru nu mai reprezinta o siguranta deplina pentru restul anului cand crema de protectie este uitata in sertar.

Este foarte drept ca se poate reface acest strat de ozon, dar trebuie sa avem “putina” rabdare pana in 2050, si asta doar daca se respecta anumite norme impuse de oganizatiile mondiale.

Justificata fiind acum decizia mea sper sa ma intelegeti de ce folosesc constant protectie solara, cel putin pe fata. Stiu. O sa-mi reprosati ca este prin prisma domeniului meu de activitate.:)

Ei bine, cu atat mai mult exigenta mea este justificata.

Ca sa nu mai spun ca in urma unor studii s-a concluzionat, din partea dermatologilor, ca zona cea mai expusa arsurilor si, din nefericire, cancerului de piele, o reprezinata zona buzelor.
Iata, un motiv in plus sa folositi produse de protectie solara pe toata durata anului inclusiv pe buze.
Si, evident, daca tot ne pasa ce anume aplicam pe piele, aceste produse musai trebuie sa fie bio, fara parabeni si fara parfum, testate dermatologic.
Si inca un argument foarte solid, dat fiind faptul ca soarele imbatraneste tenul, prin deductie protectia solara devine cel mai eficient produs de anti-aging.
Produsele mele preferate, sunt cele de la Nature’s. Acest brand poate fi gasit doar in magazinele Plafar sau Centrofarm.