23 June 2016
 Posted by Dana Argesan

Beneficiile uleiurilor vegetale Pranarom

Azi voi aborda o tema foarte interesantă dar și de sezon. Atunci când te expui prea mult la soare, după cum bine știți,  tenul și părul se deshidratează și ai nevoie de o hidratare fresh dar cât mai eficientă, astfel ca acestea să arate cât mai îngrijite.

Am să trec direct la subiect și vă las sa descoperiți la ce mă refer.

HV_FR_Argan HV_FR_Carotte HV_FR_Germe de blé HV_FR_MacadamiaUleiul vegetal este o trigliceridă extrasă din plantă, iar noțiunea de ulei o dă faptul că în condiții de temperatură ambientală își menține textura de ulei. Dacă acesta se transformă și devine vâscoasă sau solidă atunci ne referim la grăsime vegetală.
Avantajul unui ulei este că poate fi administrat și intern, el fiind totodată un bun supliment alimentar, dar în egală masură, așa cum îl cunoașteți și voi, este un produs cosmetic de succes.
Preferatul meu, și nu numai, este celebrul ulei de argan de la Pranarom. Proveniența acestuia este din Maroc fiind de cea mai bună calitate. Acolo există o tradiție a acestui ulei fiind denumit aurul Marocului pentru că este folosit de mii de ani atât în scop alimentar dar și cosmetic.

Dar ce-l face pe acest ulei să fie atât de special?
În primul rand poate fi folosit pentru toate tipurile de păr chiar și cel degradat, unghii fragile, ten matur ridat, uscat si fără strălucire, sensibil, iritat sau descuamat. Rolul lui este de a hidrata intens prin stimularea oxigenării celulare, totodată netezind ridurile chiar și cele de expresie, calmând roșeața și descuamarea. Deși acestea sunt doar o parte din calitățile acestui ulei, consider că acestea sunt deja convingătoare.

Personal folosesc ulei de argan Pranarom și sunt mai mult decat încântată de efectele lui.
Întodeauna îl aplic seara după demachierea tenului. Eu am un ten mixt, iar peste pelicula de ulei nu pot construi machiajul pentru că ma conditionează sa fac multiple retușuri.
În schimb pentru tenurile uscate și normale recomand folosirea acestuia și dimineata. Efectul este mult mai intens.
Trebuie să recunosc că măcar o zi pe saptamana imi las tenul sa se aeriseasca si nu aplic machiaj. In acea zi aplic uleiul si dimineata si simt diferenta.
Am să vă spun cum îl inserez în rutina mea de seara, de altfel și cea mai importantă etapă a hidratării tenului peste zi.

#1 demachiez tenul cu apă micelară
#2 folosesc o perie rotativa electrică cu ajutorul căreia îmi curăț tenul în profunzime
#3 limpezesc tenul cu apă termală
#4 peste tenul umezit aplic câteva picături de ulei și masez tenul

Vorbim de o reactie în lanț: peria rotativă netezește și curăță tenul, iar absorția uleiul este mult mai profundă și automat efectul este  mai eficient.

Atentie! Acest ulei minunat îl gasiti doar la Plafar și vi se garantează calitatea lui.